Saturday, March 8, 2014

Nädala kokkuvõte.


Tere.
Ega midagi väga kirjutada polegi. Mina olen koristajat mänginud ja Keijo keevitab hobuste aeda. 
Mängin koristajat sest tegelt pole midagi koristada. Karina palus mul maja koristada, ise läks lastega arsti juurde. Maja ise aga oli juba niigi läikima löödud, et noh minu töö oli lihtne :D aga ilus maja on. Ja suur ka. 
Siis koristasime veel õues mingeid kuure vanast kolast ja viisime prügimäele. Mul on vahest Keijost kahju. Ta peab üksi töötama, pole kellegagi juttu ajada. Minuga olid aga kõik nende lapsed ja Karina ise ja vahest oli Greg ka. Mingi hetk oli nii et ma pidin mingit katusealust pühkima ja nende kaks väiksemat last (4 ja 5a) otsisid ka omale harjad ja hakkasid ka pühkima. Ühel oli nii paha hari, viskas selle minema ja nõudis minu harja ja mul polnud siis midagi teha :D hakkasin siis nendelt asju eest ära tõstma. 
Teised toad meie majas koristasime ka ära ja viskasime prahti välja, mida teised töölised maha on jätnud. Kes iganes siia järgmisena tuleb, neil igatahes veab. Ei pea niimoodi esimese asjana koristama hakkama, nagu me pidime. 
Keijo keevitab mingeid hobuseaia paneele, mida siis saab kaasa võtta kui kuskile hobustega lähed. Kohapeal paned aia kokku ja hobused saavad ja väljas olla. Praegused on vanad, roostes ja rasked. Tahavad kergemaid. Keijo tegi ühe paneeli valmis ja ütles mulle, et ta ei usu et see küll hobust kinni hoiab. Näitas Gregile ka ja ta nõustus ka. Kerge aed, et tõsta aga samas kui hobune tahab jookseb ta sellest läbi või lööb jalaga pikali. Nüüd pidid välja mõtlema mingi muu viisi ja kasutama vist ikka raskemat materjali. 
Eile rullisime suure kattekoorma ka kokku. Vanemad pojad läksid kalale, aga väiksed pojad olid ikka ka nii tublid ja tulid ka aitama, kuigi ega neist vist palju abi tegelt polnud aga loeb nende soov ja tahtmine kaasa lüüa. Lõpuks läks see koormakatte rull päris suureks ja raske oli rullida. Pärast väiksed poisid (Kidman ja Sinclair) ka muudkui ohkisid, oh see oli raske töö eksole :D algul oli mul raske neist lastest aru saada, aktsent on ikka teine ja kuidagi pudistavad ka neid sõnu aga nüüd juba saan rohkem aru. 
Muidu hästi kasvatatud lapsed paistavad olevat, sest kui majast koristama pidin siis Karina ütles ka et poisid on oma toad ise korda teinud, et ma pean siis tolmu imema jne. Ja kõik oli tõesti korras, mänguasjad olid kõik ära pandud ja nii igapäev. Võiks arvata et ikka rohkem segadust oleks ja et põrandad oleks mingit sodi täis. Ikka ju käivad tuppa ja õue koguaeg, ja magamistubades on hele vaip ka maas ja kõik on ikka väga puhas. 
Uudistes oli ükspäev et mingi sakslane kadus Queenslandis ära ja kolm nädalat oli kadunud. Kui üles leiti, küsiti et millest ta toitus. Tüüp ütles et kärbseid sõi. Vat nii palju on neid siin, teine saab lausa kolm nädalat kõrbes ringi uidata ja ellu jääda :D 
Eile käisime kohalikus pubis söömas. Täitsa mõnus koht oli. Sellise väikse koha kohta on uhke värk. 
Praad oli ka ikka jõhkralt suur. Ja see on veel väike praad. Magustoitu võtsime ka. 
Õhtul koju minnes oli juba pime ja jälle ikka nii palju kängurusid on kohe liikvel. Ja meie farmi hoovis oli neid ikka mega palju. Eks seal on vilja maas ja nad käivad seal punkrite juures söömas.  
Eile saime teada et kuskil siin on mingi kuumaveeallika koht. Otsisime siis täna selle üles. Tegelt on siis nii et mingi väike basseinike on ehitatud, kuhu tuleb siis 1km sügavuselt sooja vett (35-40kraadine vesi).
 Mitte et meil külm oleks et sooja vanni vaja oleks aga täitsa mõnus oli seal sulistada. Ei ole kaugel ka, noh meie farmist on muidugi kaugel. Umbes 20km. Aga Burren Junctioni keskusest umbes 3km. Aga noh, kui me toidu pärast sõidame 200km maha siis 40km pole midagi :D
Eelmises postituses rääkisin tormist mis Sydneyst siiapoole tuleb. Jõudis siia ka. Õhtul magama minnes oli kaugemal välgusähvatusi näha. Aga öösel mingi 12 paiku ärkasin üles sellise tuule peale, et arvasin et meie majake kukub kokku. Ja mul oli veel pesu õues. Keijo õnneks oli ka veel üleval, tõime kähku tuppa. Kuigi õues olles ei olnud see tuul üldse nii hull, kui see toas tundus. 
Vat nii. Selleks korraks vist kõik. Keijo tahab nüüd üht jõge uurima minna. Pidi ujuda ka saama seal. Lähme uurime asja :) Tsau pakaa!

No comments:

Post a Comment