Saturday, February 22, 2014

Surfers paradise, Gold Coast.


Tere tere. 
Täna käisime siis rannas. Brisbane'ist lõuna poole jääb linn nimega Gold Coast. Selle rand on austraalia üks parimaid randu. Rongi ja bussiga läksime sinna 2 tundi. Ilm selleks ajaks polnud just kõige parem. Pilves ja tuuline, aga siiski suht soe. Aga vesi oli super. 24 kraadi oli veesoojus. Õhusoojus oli vist 25. See oli lihtsalt võimas tunne seal vees nende suurte lainete sees mõllata. Kuna me olime kahekesi, siis keegi pidi kotti valvama, siis käisime eraldi vees. Mina olin võib olla ainult 10 minutit, sest läksin juba ujumisalalt välja ja rannavalve juba tuli tagasi piiridesse ajama, aga otsustasin siis välja minna ja Keijo sisse lasta. Ja ta oli mingi tund aega sees. Arvasin, et lähen ise ka hiljem uuesti, aga selleks ajaks hakkas mul juba külm ja kõht läks ka tühjaks. Hiljem saime ka Liisiga ja tema sugulase Liiaga kokku. Kutsusime Liisi ka, sest lennujaamas läksid meie teed nii kiirelt lahku, et ei saanud korralikult nägemist öelda. Nüüd vist niipea enam ei näe ka. Vahepeal, enne Liisi ja Liia tulekut hakkas mul ikka nii külm et otsustasin omale mingi pusa soetada. Ja no, ma saan aru et siin on enamasti soe, aga kas tõesti on nii et mitte üheski poes pole natuke paksemat riideeset või dressipluusi :D lõpuks siis leidsime suveniiri poe, kust ostsin omale austraalia kirjadega pusa. Tõsine turist! :D 
Aga vahetult enne meie bussi peale minekut hakkas veel kenasti vihma ka sadama. Aga õnneks seda oli nii natukest aega. Ja siis kadus ka tuul ja ilm muutus vähe soojemaks. Mingi 8 paiku jõudsime tahasi Brisbane. Siin on ikka soojem õhk. Eks mereääres on ikka tuulisem. Aga igati super päev oli. Keijo nautis vist seda rohkemgi kui mina. Ta oli seal ookeanis nagu kala vees :D aga tegelt kui ma teisi inimesi vaatasin, siis üldse ei lugenud kas  see oli laps või mingi väga vana inimene, kes vette läks, ikka kõik hüppasid ja kargasid ja naersid omaette ja kõik olid õnnelikud ja hämmingus lainete üle. Ikka väga lahe oli. Mõningad pildid ka tänasest päevast. 
Mõnus pink lõsutamiseks. 

Selliseid liivakujusi oli seal päris palju. 

Buss/laev

Ilus 

Juba tahaks tagasi sinna vette. 

Õnnelik poiss

Ega enam kaugemale polnud mõtet minna, lained lõid seal ka juba ülepea. 

Rannavalve 

Kohe ranna ääres olid kõrged kortermajad, kus oleks vist päris hea elada. 

Käisime söömas. Põll pandi ka ilusti kaela mulle :D 

Natuke siis eilsest ka. Kui ma eelmises blogis kirjutasin, et leidsime omale auto, siis sellest me loobusime. Kallis oli ja oleks olnud vaja veel RWC -road worthy cerificate (põhimõtteliselt nagu ülevaatus). Kuigi seda peab müüja tegema ja kui seda nendele poistele ütlesime, siis hakkasid kauplema et äkki teeks selle kahepeale ära jne. Aga hinda nagu väga alla ei tahtnud lasta. Ja teiseks auto oli teise osariiki registreeritud ja kui me hakkaks seda siin meile ümber registreerima siis see oleks ilge asja ajamine. Seega otsisime netist automüügiplatsi ja läksime sinna suurem valik autosi, kõik ühes kohas. Asi käis siis nii, et valisime auto välja, tegime (Keijo tegi) proovisõitu ja siis õeldi meile, et nad saadavad siis auto ülevaatusele ja lasevad asjad ära vahetada, kui ülevaatus seda nõuab ja annavad meile teada kui võib järgi minna. Siis seal samas ligidal on siis Eesti mõistes ARK kus saab auto ära registreerida oma nimele ja saame uued numbrimärgid, lähme tagasi müügiplatsile ja nad panevad märgid külge. Ja ongi kõik. Eks registreerimine muidugi maksab ka, öeldi et $450 pluss 3% autohinnast. 

Eile vastasime paljudele töökuulutustele ja täitmine netis ankeete. Loodetavasti saame mingi hea töö ruttu. :) mitte et raha hädas oleks, aga siis oleks see mure kaelast ära, et äkki ei leiagi midagi. :D 

Mis siis veel. Meie tuba. Midagi erilist pole aga elada kõlbab :) Kahene tuba, aga võimalik majutada ka kolm. Liis oligi algul mures et kuidas ta oma sugulase juurde jõuab, et äkki peab ka hostelisse tulema. Me oleks ta siia ära mahutanud :D 
Süüa peame siin ise tegema. All on köök, kus on kõik nõud ja asjad olemas. Ise muretse oma toiduained ja kokka. Külmkapid on ka. Kotiga paned asjad sinna, kotil silt küljes oma andmetega ja ööseks pannakse külmkapp lukku, et keegi ei varastaks. Kaamerad on ka. Hommikul kell pool 8 tehakse lahti. Me tavaliselt oleme tõusnud enne 7 juba ja kohe esimeste seas teeme süüa. Siis on hea teha, kõik on veel puhas. Hiljem juba on räpane. Muideks meie tekk näeb välja selline: 
On tuttavad värvid vä? Me paneme selle esmaspäeval vardasse lehvima siis :D

On küsitud mult, et kas ämblike olen näinud juba. No, 1 on meil basseini ääres oleva puu otsas. Eemalt näeb. Kui suur ta on, väga ei oska öelda, kaugel on. Aga eks ta Eesti omadest ikka suurem on, niipalju saan aru. Peab suurema objektiiviga pilti tegema. Siis näeb kui suur ja mis ämblik on. Aga sisalikku oleme näinud, kummalisi linde, suuri nahkhiiri, nagu suuremad kui vares. Ja enne just koridoris oli mingi prussaka taoline putukas aga lendas. Ja väga pikad tundlad olid. Ja ka suur oli, umbes meesterahva põidla suurune. (Näiteks võtsin siis Keijo pöidla. :D ) 
Sellega on vist kõik. Ma alati mõtlen, et oh sellest peab kirjutama ja sellest ja võimalikult hästi ikka kirjeldama. Aga kui kirjutama hakkan, siis nagu hüppan asjadest üle ja teen mingi lühikokkuvõte. Ja ikka tuleb pikk jutt :)
Aga Tsau pakaa praegu! 



4 comments:

  1. Kui see ämblik on nii suur, et eemalt näeb, siis ta on ilmselgelt juba liiga suur.
    Vähemalt üks asi, mille poolest ma kade pole, et te seal olete. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Äh, miks ma unknown olen. Anneli peaks olema.:D

      Delete
  2. Seda ma räägingi, et peab oma nime ise vist kirjutama. Kuskil keegi veel kommenteeris, aga ma ei tea kes. :D

    ReplyDelete